Bemutatkozik a Simándy Iskola

Kedves Szülők!

Szeretnénk bemutatni Önöknek iskolánkban folyó színes programokat, amelyek a tanítási időn kívül minden évfolyamon megvalósulnak, természetesen figyelembe véve az életkori sajátosságokat!

Iskola és osztályszintű programok

Kulturális programként rendszeresen látogatjuk a múzeumokat, kiemelten fontosnak tartjuk a Magyar Nemzeti Múzeum, Néprajzi Múzeum és a Parlament megismerését.

Zenei és színházi élményeket Gödöllőn a Mesélő Muzsikán, bábelőadásokon, Nemzeti Színház előadásain szerzünk. Több alkalommal nézünk Gödöllőn mozielőadást.

Célunk az is, hogy természet- és állatbarát gyermekeket neveljünk, ezért kirándulásokat szervez minden osztály az Állatkertbe, Tropicariumba, Medveparkba.

Fontosnak tartjuk a tapasztalva tanulást. Ehhez jó alkalmat nyújtanak a többnapos kirándulások, erdei iskolák.

Diákjaink nyári táboraink színes programjai keretében megismerhetik hazánkat és népünk hagyományait.

Kapcsolatunkat növendékeink szüleivel szorosabbra fűzik rendezvényeink: Családi Nap, Karácsonyi és Húsvéti vásár, Sulibörze, Farsangi bál. Színvonalas osztályműsorokkal kedveskednek tanítványaink tanítóikkal együtt a szülőknek.

Nyílt napokat szervezünk, hogy a szülők bepillantást nyerhessenek az órákon folyó munkákba, és megismerhessék gyermekük közösségben való helyét, és társaihoz való viszonyát. Lehetőséget nyújtunk egyéni fogadóórákra.

Versenyeink

Több iskolai szintű versenyt is szervezünk, ahol a gyerekek összemérhetik tudásukat. A legtehetségesebbek tovább jutnak a megyei fordulókra. Évek óta hagyomány a megyei Zrínyi Ilona Matematikaverseny megrendezése intézményünkben.

Minden területen megmutathatják tehetségüket tanulóink. Jó lehetőséget nyújt erre a zeneiskola, a szakkörök, a versenyek: vers- és mesemondó, rajz-, LÜK-, német és angol nyelvi-, komplex, Kazinczy Szép kiejtési, Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási, Hevesy György országos kémia, Teleki Pál földrajz, Hermann Ottó országos biológia, Kaán Károly természet és környezetismereti és egyéb szaktárgyi versenyek. Különböző sportágak diákolimpiái, amelyeket házi és területi bajnokságok előznek meg.

Fontosnak tartjuk városunk rendezvényein való részvételt is. Minden évben szerepelnek tanulóink a Kistarcsai Kiscsillagok, a Kistarcsai Napok és a város által szervezett rendezvényeken.

Odafigyelünk tanulóink fizikai fejlődésére is. Az intézmény minden diákja számára biztosítjuk a mindennapi testmozgást.

Céljaink elérésének érdekében odafigyelő, elhivatott pedagógusok vezetésével iskolánk tanulói jó légkörben játszva tanulnak.

 

Lap tetejére